Styrelsen Eriksmåla Ridklubb 2019

I klubbens stadgar står det att "styrelsens uppgift är att svara för föreningens verksamhet och att tillvarata medlemmarnas intressen".

För att uppfylla detta träffas vi ungefär en gång i månaden och har styrelsemöte. På dessa diskuterar vi allt som rör klubben, både stort och smått. Har du några frågor eller funderingar kring något som rör klubben eller om du har något du vill att vi tar upp på ett möte, tveka inte att höra av dig till någon av oss i styrelsen. Vi finns här för dig!

Här nedan följer en liten presentation av oss i styrelsen så att du ska veta vilka vi är.

Ordförande: Dorthea Vojnic  This is a mailto link

Jag heter Dorthea Vojnic mina fritidsintressen är lite varierande utöver ridning, Jag har ridit på ERK sedan 2006.

Jag tycker om att cykla, det brukar bli tre till fem cykelturer i veckan på grusvägarna och stigar. Vinterhalvåret har jag en träningscykel en bra serie på viaplay och efter ca 40 minuter i jämnt tempo har jag fått upp pulsen och svetten att rinna. Nästan varje morgon börjar jag med en stund yoga. Till hösten ska jag ge mig på en ny aktivitet det ska bli linedance något jag länge har velat göra så det ser jag fram emot. Att umgås med min familj är enormt betydelsefullt för mig finns inget bättre än att tillbringa tid med mina barn. Mina vänner träffar jag ofta det blir mat, prat, spel, promenader. Jag arbetar sedan typ sju år tillbaka inom LSS, började som personlig assistent och utbildade mig  till undersköterska/omsorgsassitent. Nu jobbar jag på ett gruppboende ett fantastiskt roligt arbete.  Att jobba med människor är nog bland det roligaste men också bland det svåraste.

Kassör: Ann-Sofie Nylander This is a mailto link

Hej
Ordning och reda ingår i min roll som kassör samt att våga säga ifrån att vi ska göra saker rätt och göra rätt saker.
Som person är jag fylld av kraft o energi ,  hästarna, stallet, lektionskvällarna  tillsammans med mina ridkamrater hjälper mig att fylla på energi och ger mig också återhämtning.
Det känns värdefullt att kunna erbjuda föreningen min kompetens och att jag får möjligheten att ge tillbaka lite av allt det som jag får från verksamheten. Varenda ideell timma kan förhoppningsvis bidra till verksamhetens framtid.

Ordinarie ledamot: Marie Björk This is a mailto link

Hamnade på klubben 2016 som första supporter till dottern som ville börja på ridskola! Slogs genast av den härliga atmosfären i stallet och alla positiva möten. Här har vi fått många nya vänner, både två- och fyrbenta!
Under 2018 började även jag ta lektioner då jag kände att jag behövde en större utmaning i min ridning och kunna fortsätta att utvecklas som ryttare.
När jag fick frågan om att vara med i styrelsen blev svaret självklart, JA!
Vi ses i stallet!

Ordinarie ledarmot: Monica Björnlund This is a mailto link

Jag har varit hästtokig så länge jag kan minnas och lyckan var gjord när jag sommaren då jag fyllde 10 år fick hyra min första ponny. I vuxen ålder kom barn och familj i vägen och jag slutade helt med hästar och hade faktiskt ingen tanke på att börja igen, men helt plötsligt kommer min dotter och säger att hon vill börja rida! Så för 10 år sen när dottern var 7 år började hon rida här i Lidahult. Under denna tid i mitt liv blev jag långtidssjukskriven för depression och utmattning och mådde inte alls bra. Oftast kunde jag inte ta mig upp ur sängen och ännu värre var det att åka någonstans. När jag vid tillfälle körde min dotter till ridskolan upptäckte jag vilket underbart ställe stallet var, där var alla dessa härliga människor och hästar som fyllde på min energi och hjälpte mig att komma igen. Så det slutar med att jag också börjar rida lektion och köpte även en ponny, Champan, av föreningen när han skulle gå i pension. Nu har min dotter sin häst uppstallad på ridklubben. Jag gillar att arbeta i föreningar, har varit aktiv i simklubb, är aktiv i idrottsföreningen i Vissefjärda och är facklig ordförande i Lärarförbundet, är utbildad förskollärare och arbetar i skolans värld. Genom mitt engagemang i styrelsen vill jag ge fler barn och vuxna chansen att upptäcka vilket underbar och givandefritidssysselsättning hästar är. Vi ses i stallet!

Ordinarie ledarmot: Malin Ericsson This is a mailto link

Jag följde med dottern till Eriksmåla Ridklubb i januari 2016. Vi var ett härligt gäng barn och vuxna som fnissande hjälpte varandra i stallet om söndagseftermiddagarna. Hösten 2017 hade jag äntligen tagit mod till mig och anmält mig till en egen ridgrupp, 17 år sedan sist satt jag åter på hästryggen, så himla roligt. Samtidigt som jag började hade sonen åldern inne för att börja och nu i år har även min man börjat gå lektion, vi är fast helt enkelt! Jag kom med i styrelsen nu vid årsmötet och hoppas att styrelsearbetet kommer bli givande. Mitt mål är att vi ska fortsätta vara en inbjudande förening med en härlig gemenskap ung som gammal, nybörjare som rutinerad ska känna sig välkomna hos oss.

Suppleant: Mats Carlsson This is a mailto link

Sekreterare: Kajsa Rosqvist (ej invald i styrelsen)

Kvalitetsmärkning.pdf

Protokoll 2019-04-01