Datum höstterminen 2018 samt vårterminen 2019

Datum för höstterminen 13 augusti - 21 december 2018

Datum för vårterminen 7 januari - 16 juni 2019

Bra att veta för dig som är elev hos ERK...

Eriksmåla Ridklubb är en kvalitetsmärkt ridskola. Detta innebär att du alltid kan känna dig trygg med vetskapen om att du/ditt barn får en ridutbildning av högsta kvalitét, att säkerheten håller högsta standard och att alla hästar trivs, mår bra och får bästa omvårdnaden.

Du kan alltid ringa till klubben, tel 0471/410 90 eller maila på This is a mailto link

All information som du behöver hittar du även på hemsidan, www.eriksmalaridklubb.se

Ny elev

Som ny elev får du prova på att rida 5 ggr som nybörjare och i övriga grupper 3 ggr. (avgift utgår alltid för dessa gånger)

Om man därefter vill fortsätta rida räknas man som inskriven elev hos oss. Du förbinder dig att betala de fakturor som avser dina aktiviteter hos oss.

Lämplig ridutrustning:

På ridskolan finns ridhjälm och skyddsväst att låna utan kostnad. Hjälm används vid all ridning. Hjälm används även vid all hästhantering av alla under 14 år. Alla ryttare under 18 år ska även vara utrustade med skyddsväst vid ridning.

Vi rekommenderar ridstövlar eller skor med shortchaps för en säkrare och bättre ridning. För nybörjare går det självklart bra med vanliga lite grövre skor eller stövlar, gärna med klack.

Långt hår ser vi gärna uppsatt så det inte hamnar i ansiktet. Lämpligast är även tröja med ärm, ej linne, för att skydda huden så mycket som möjligt.

Vid Frånvaro

Om ni någon vecka inte har möjlighet att komma till lektionen kan ni lämna återbud (senast kl 13.00) och har då möjlighet att rida igen den lektionen vid något annat tillfälle, dock max 2 ggr/termin och endast i mån av plats.

Missad teorilektion tas igen på likvärdig teorilektion

Vid längre tids sjukdom kontakta din instruktör. Då du har möjlighet att bli sjukskriven.

För hästarnas skull meddela ALLTID frånvaro!!

Att tänka på inför och efter lektion

Ni kommer ca 30 min innan avsatt ridtid för att kunna förbereda "din" häst i lugn och ro.
Ni tar även hand om efterskötseln både av hästen och utrustningen.
Läs och följ föreskrifter som står på spiltor och boxar.
Nybörjarelever i A-grupp kommer till anvisad tid.

Uppsägning av plats

Du har alltid möjlighet att avsluta ditt abonnemang hos oss. Du kan säga upp din plats vid 4 olika tillfällen. Så här går det till:

Lämna in en skriftlig avanmälan senast

20 maj   inför betalningsperiod nr 1

1 sept  inför betalningsperiod nr 2

1 dec  inför betalningsperiod nr 3

1 mars  inför betalningsperiod nr 4

Ingen återbetalning görs.

Avanmälan görs skriftligt. Detta är för att inga missförstånd ska kunna uppstå + att vi gärna vill följa upp orsaken till varför ni avslutar Er ridning hos oss.

På detta sätt hoppas vi på att bli en ännu bättre ridskola.

Blankett finns här.

Vid ridlektion

Vi vill att alla ska få chansen att lära sig umgås med hästar och att förbereda och avsluta en ridtur.

Detta gör att du behöver komma minst 30 minuter före din ridtur för att i lugn och ro hinna förbereda din häst. Detta gäller alla grupper från B OCH UPPÅT: A-grupperna kommer till tiden för sin lektion.

Läs noga föreskrifter för varje häst på resp. spilta eller box.

Prata med den, borsta den ordentligt, sadla och tränsa den samt att även själv vara klädd i tid till lektionen.

Även efter lektionen behöver du ta hand om din häst.
Borsta den, prata med den, putsa även av sadel och träns.

Ju lugnare du jobbar i stallet, destå roligare kommer din ridlektion att vara.

Ta vara på alla teorilektioner som ridskolan erbjuder.

Läs gärna hästlitteratur, man kan aldrig lära sig för mycket!

Säkerhetsregler

Vi försöker att alltid jobba för att all ridning och skötsel skall vara så säkerhetsmedveten som möjligt.

Bär alltid godkänd hjälm. Hjälmar finns att låna på ridskolan.

Vi rekomenderar att alla använder säkerhetsväst. Västar finns att låna på ridskolan. Väst ska bäras av alla ryttare under 18 år. Tänk på att den ska sitta så nära kroppen som möjligt.

På ridhusläktaren är det viktigt att man sitter så stilla och lugnt som möjligt, hästar kan uppleva det som hotfullt när häftiga rörelser och ljud kommer uppifrån.

Hundar ska hållas kopplade.

Vi kan inte jobba bort alla skador eller avfallningar, men vi kan hjälpas åt att jobba så säkert som möjligt.

ALL RIDNING SKER PÅ EGEN RISK!

Ridavgiften betalas via faktura 2 ggr/termin till bg 289-5241

Faktureringsavgift på 20 kr tillkommer.

Vid påminnelse tillkommer en extra avgift på 50: -

Behöver du dela upp betalningen går detta bra, gör en första delbetalning innan förfallodatum så skickar vi ingen påminnelse. Hela beloppet för båda fakturorna ska vara betald vid terminens slut. Om du har obetald faktura får du ej rida nästkommande termin.

Vi ta även swish 1234640702

Försäkring

Som medlem i klubben är ni olycksfallsförsäkrade genom Svenska Ridsportförbundet..

Vi rekommenderar alla att ha en egen försäkring som gäller vid ridning.

Parkering

Parkering för personbilar sker vid ridbanan. Även om man bara skall hämta eller lämna.

Transporter parkerar du på parkeringen längre ner efter ridbanan.

OBS: Endast personal och hästägare parkerar uppe vid stallet.

Detta för att det ska bli så säkert som möjligt för våra elever och hästar som vistas på anläggningen.

Uppdaterad: 08 AUG 2018 16:36 Skribent: Jenny Franzén

agria_rattforsakrad_190x240_ny