Uppdatering gällande Covid-19

17 NOV 2020 20:05
Tillsammans kämpar vi för att bromsa smittspridningen!
Vi hjälps åt och vi tar ansvar!
  • Uppdaterad: 17 NOV 2020 20:05

Nya riktlinjer gällande Covid-19

Uppdaterat 2021-01-08

På Eriksmåla Ridklubb gäller tillsvidare:

Stanna hemma vid förkylningssymptom!

Stanna hemma om du eller någon i familjen har Covid-19!

I alla situationer – HÅLL AVSTÅND!!!

STALLET

Använd endast huvudentrén. Gå direkt och tvätta händerna med tvål och varmt vatten. Tvätta dig noga. Torka dig på din medhavda handduk då vi fortsättningsvis inte kommer att tillhandahålla handdukar, då hanteringen utgör risk för smitta.

För att minimera antal personer i stallet får inte anhöriga eller vänner till ridskolans elever eller privathästägare följa med till stallet.

Medföljande är endast tillåten vid behov, så som ledare till nybörjare, små barn eller pararyttare. Obs! Ingen annan än den som hjälper till får följa med in i stallet.

Stallet kommer hållas helt stängt under vardagar kl 9.30-12.00, undantaget är för de elever som har sin ridlektion under denna tid. Detta för att skydda våra särskilt utsatta deltagare i Grön Omsorg.

Max 2 personer i sadelkammaren. Visa hänsyn! Ytterligare en putsstation kommer att finnas vid diskhon utanför spolspiltan. Vi kommer att tillhandahålla engångstvättlappar att putsa med.

RIDLEKTIONER

Sorgligt men sant – Var så kort tid som möjligt i stallet, kom max 30 min innan din lektion för att göra iordning din häst. Går hästen lektionen innan, var vänlig och försök vänta utomhus.

All teoriundervisning kommer endast att ske digitalt.

Inga medföljande! Läktare kommer att hållas stängd. Ridlektionerna kommer att fortsätta som tidigare. Vi kommer dock i möjligaste mån begränsa antal deltagare till max 8 st, de elever detta beslut berör kommer att kontaktas personligen.

Använd handskar!

Efter avslutad lektion - ta hand om din häst, utrustningen och åk sedan hem. Förutom vanlig puts av träns ska nu även hela tygeln tvättas. Putsa även sadelns framvalv, sadelgjordstroppar och stigläder.

STALLTJÄNST

Lördagens stalltjänst kommer att ersättas av personal.

Söndagens stalltjänst pågår endast fram till kl 12.00 därefter åker man hem. Stalltjänsten ska följa de allmänna råd som finns samt noga läsa igenom de direktiv som står anslaget på stalltjänstens tavla. Vid minsta symptom meddela Jeanette omgående med ett sms på 0731-509927.

CAFETERIA

Cafeterian kommer endast att vara öppen för deltagare och personal inom Grön Omsorg samt för söndagens stalltjänst. Särskilda bord att använda finns markerade. Håll avstånd!

TÄVLING

All tävlingsverksamhet är inställd, så väl externa som interna.

Stallet ska vara en plats där alla känner sig trygga. Det är nu viktigt att vi samarbetar för att detta ska vara möjligt!

Tack för att vi tillsammans kämpar för att bromsa smittspridning!

Tack för att vi är rädda om varandra!

Vi följer noga de rekommendationer och råd som kommer från myndigheter och Svenska Ridsportförbundet. Om läget förändras kan vi behöva vidta snabba åtgärder, vi uppmanar er att hålla koll på vår hemsida, Instagram eller facebook där vi kommer med information.

Skribent: Jeanette Kindeland