Nyheter från SF

Det svenska systemet för utbildning av hoppdomare kan nu tillgodoräknas inom FEI:s system, efter ett omfattande arbete av Svenska Ridsportförbundet. Förändringen underlättar för domare som vill döma på internationella hopptävlingar.

För första gången någonsin fick ridsporten pris av Idrottsakademin när hopplandslaget utsågs till Årets lag på Idrottsgalan. Kvällen kröntes dessutom av att ridsporten fick ta emot det finaste priset av dem alla: Jerringpriset!

Det är äntligen dags för Idrottsgalan! Hopplandslaget står för nomineringar i två kategorier och Peder Fredricson samt Henrik Ankarcrona är nominerade i varsin kategori. Dessutom finns chansen att ta hem Jerringpriset.

Regeringen meddelade på måndagen att deltagartak på 500 personer införs inomhus. Deltagartaket kan dock överskridas om deltagarna delas upp i sektioner.

Rolf-Göran GP-fyra

(2022-01-16 18:32)
Rolf-Göran Bengtsson har plockat flera placeringar vid de internationella tävlingarna i belgiska Opglabbeek. Under söndagen blev det en fjärdeplats i GP-klassen med Ermindo W.

Tinne Vilhelmson Silfvén och Devanto har inlett 2022 på bästa tänkbara sätt. Dubbelseger i de fyrstjärniga dressyrklasserna i Florida! Segern i lördagens Grand Prix Special kom också efter ett nytt personbästa för ekipaget.

Ridsportens förbundsveterinär Peter Kallings informerar om ändringar och förtydliganden i Karenstids- och förbudslistan för tävling samt manar till skärpt uppmärksamhet vad gäller hållande av karenstider och journalföring.

Vill du jobba hos oss?

(2022-01-14 13:50)
Svenska Ridsportförbundet söker en vikarierande administratör och samordnare för utbildningsverksamhet. Sista dag för ansökan är 25 januari.

Jumping International de Bordeaux skjuts upp till 2023. Det innebär att det i nuläget endast återstår en deltävling av FEI Jumping World Cup innan världscupfinalen är planerad i april.

Svenska Ridsportförbundet förlänger rekommendationer om anpassad verksamhet, till följd av myndigheternas åtgärder för att minska smittspridning av Covid-19.

Ny medlemsförening

(2022-01-13 13:41)
Vi hälsar Föreningen Arboga Sportryttare välkommen som ny medlemsförening i Svenska Ridsportförbundet. Föreningen hör till Västmanlands Ridsportförbund.

Landslagsledare Annika Borg har nu presenterat landslagstrupperna i sportkörning. - Vi har kuskar i landslaget med kapacitet för mästerskap, säger hon.

Nya diplomeringar utdelade

(2022-01-12 09:10)
Ridlärare är ett drömyrke för den som gillar pedagogiska utmaningar, att möta människor och vill arbeta med hästar på heltid. Under hösten har en rad ridlärare fått ta emot diplom för godkänt yrkesprov.

Efter gårdagens besked om nya restriktioner under coronapandemin är det ett fortsatt oklart läge för Gothenburg Horse Show 2022. Den 24 januari tas beslut om evenemanget kommer att genomföras.

Myndigheterna presenterade på måndagen nya och förlängda åtgärder som syftar till att minska smittspridningen av Covid-19. Svenska Ridsportförbundet ser över hur beskedet påverkar ridsporten.

E-post: info@eriksmalaridklu...