Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Styrelsen Eriksmåla Ridklubb 2021


I klubbens stadgar står det att "styrelsens uppgift är att svara för föreningens verksamhet och att tillvarata medlemmarnas intressen".

För att uppfylla detta träffas vi ungefär en gång i månaden och har styrelsemöte. På dessa diskuterar vi allt som rör klubben, både stort och smått. Har du några frågor eller funderingar kring något som rör klubben eller om du har något du vill att vi tar upp på ett möte, tveka inte att höra av dig till någon av oss i styrelsen. Vi finns här för dig!

Här nedan följer en liten presentation av oss i styrelsen så att du ska veta vilka vi är.

 Ordförande: Malin Ericsson  This is a mailto link

 

Tänk att nu sitter jag här som ordförande för denna fantastiska klubb, vilken ära och vilket ansvar. Jag är så tacksam för denna möjlighet. Tänk att jag för 4 år sedan när dottern började rida här stod där i stallgången med ett gäng mer eller mindre förvirrade barn och vuxna. Vi blev mottagna med öppna armar från alla här, det var så underbart. Det är precis den andan jag hoppas att vi alla kan sprida vidare till alla nya och gamla elever. Här är vi tillsammans för vår egen och hästarnas skull oavsett mål med vår ridning.

På dessa fyra år har hela familjen börjat rida här min man, dottern och mellan sonen. Själv är jag mammaledig från min grupp och är hemma med yngsta sonen, men snart är det dags att ta upp lektionsridningen igen. Om jag bara vågar, känns som om hästarna både fysiskt och i mitt huvud har vuxit det året jag varit borta. Tur det finns säkra kort kvar för oss hariga, för det är ju så härligt att rida sen när man övervunnit de där mentala spärrarna.

 Mitt mål med jobbet i styrelsen är just detta att sporra fler till att våga. Våga anmäla sig till första ridlektionen någonsin, våga hoppa över det där ruskigt höga hindret, våga hoppa upp i sadeln igen efter ett fall, våga sova över med ungdomssektionen, våga anmäla sig till klubbdressyren eller vad det än tänkas vara som är just din spärr. Jag tror att om vi alla hjälps åt att med öppna sinnen möta varandra i stallgången varje gång så är vi snart många som vågar.

Har du frågor eller andra tankar så haffa mig gärna i stallgången eller skicka iväg ett mail.

 

 

Vice ordförande: Sara Klevtun

This is a mailto link

Hej!
Mitt namn är Sara Klevtun,  Jag är 30 år, gift, 2 barn 8 och 6 år och bor i Lindås. Jobbar som undersköterska på Algutsboda serviceområde 
Jag är vice ordförande i styrelsen sedan februari 2020. 
Jag har valt att vara med i styrelsen för Eriksmåla ridklubb för att klubben betyder väldigt mycket både för mig och för min familj.
Jag är uppvuxen med hästar och har sedan barnsben varit aktiv i klubben, Och därefter jobbade jag även som ridlärare en kortare tid.
Vi är just nu 3 generationer i familjen som är aktiva i klubben. 
Mina stora intressen är trädgården, träning och självklart mina hästar.

 

Kassör: Ann-Sofie Nylander

This is a mailto link

Hej
Ordning och reda ingår i min roll som kassör samt att våga säga ifrån att vi ska göra saker rätt och göra rätt saker.
Som person är jag fylld av kraft o energi ,  hästarna, stallet, lektionskvällarna  tillsammans med mina ridkamrater hjälper mig att fylla på energi och ger mig också återhämtning.
Det känns värdefullt att kunna erbjuda föreningen min kompetens och att jag får möjligheten att ge tillbaka lite av allt det som jag får från verksamheten. Varenda ideell timma kan förhoppningsvis bidra till verksamhetens framtid.

 

Monica Björnlund

This is a mailto link

 

Jag har varit hästtokig så länge jag kan minnas och lyckan var gjord när jag sommaren då jag fyllde 10 år fick hyra min första ponny. I vuxen ålder kom barn och familj i vägen och jag slutade helt med hästar och hade faktiskt ingen tanke på att börja igen, men helt plötsligt kommer min dotter och säger att hon vill börja rida! Så för 10 år sen när dottern var 7 år började hon rida här i Lidahult. Under denna tid i mitt liv blev jag långtidssjukskriven för depression och utmattning och mådde inte alls bra. Oftast kunde jag inte ta mig upp ur sängen och ännu värre var det att åka någonstans. När jag vid tillfälle körde min dotter till ridskolan upptäckte jag vilket underbart ställe stallet var, där var alla dessa härliga människor och hästar som fyllde på min energi och hjälpte mig att komma igen. Så det slutar med att jag också börjar rida lektion och köpte även en ponny, Champan, av föreningen när han skulle gå i pension. Nu har min dotter sin häst uppstallad på ridklubben. Jag gillar att arbeta i föreningar, har varit aktiv i simklubb, är aktiv i idrottsföreningen i Vissefjärda och är facklig ordförande i Lärarförbundet, är utbildad förskollärare och arbetar i skolans värld. Genom mitt engagemang i styrelsen vill jag ge fler barn och vuxna chansen att upptäcka vilket underbar och givandefritidssysselsättning hästar är. Vi ses i stallet!

 

 

Sonny Kjellander

This is a mailto link

Hej

Jag heter Sonny Kjellander och är ny suppleant. Jag är 62 år och gick nyligen i pension. Jag ska vara länken mellan anläggningsgruppen och styrelsen. Jag har även styrelseuppdrag i Algutsboda enskilda vägar och i vår lokala vägsamfällighet. Vi har en privathäst i stallet som heter Texas som min fru Maria rider. Vi bor i Humlebäck, några stenkast från Lidahult, så det blir ofta man åker hit dagtid och hjälper till som stalledräng. Vi har en dotter Thilda som funkisrider här varje tisdag. Själv rider jag inte, men i mitten på -60 talet, när klubben var nystartad red jag runt i Greveshult. Jag kom ihåg att jag red på ett russ som hette Bolla. Först gick Luxor sedan Nila därefter alla russ i minskande storlek med hästar som Droste, som var hingst, och Blenda-Gull, sist gick shettisen Pix. Jag gillar djur och natur och hoppas att jag på något sätt kan bidra till en fortsatt fin utveckling av vår fantastiska klubb.

Mvh/Sonny

 

Emma Kronborg

This is a mailto link

Hej!

Emma Kronborg heter jag och är suppleant i styrelsen för ERK. Mitt hästintresse har funnits sen jag var liten, jag red på ridskola i flera år och var under två år fodervärd åt russet Mimmi – i min värld, min alldeles egna ponny! Nu bor jag med min familj, man och tre barn, på en gård i Fiskesjö – och minsann, där finns två alldeles egna ponnys; Mon Amie och Bianca! Långa uteritter i skogen är bland det bästa jag vet. Jag är en föreningsmänniska som trivs med engagemang och full fart – tillsammans är vi så mycket bättre än var för sig. Jag ser fram emot roligt och givande arbete i styrelsen för klubben – hästar är ett fantastiskt intresse för såväl stora som små.

 

 

Carina Wilhelmsson      This is a mailto link

 

Emilia Willysson 

This is a mailto link

 

Hej!

Emilia Willysson heter jag! Jag sitter i styrelsen som representant för ungdomssektionen, där jag är ordförande. Jag jobbar även som ridlärare på ridskolan.

Kvalitetsmärkning.pdf

Årsmötesprotokoll.PDF

Verksamhetsberättelse ERK 2020 (1).pdf

Är du intresserad av vad som beslutades på möten finns protokoll att läsa i stallet (vid styrelsens tavla) eller maila till vår sekreterare för att få en kopia

 

 

                                                                                  

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 22 MAR 2021 17:41 Skribent: Jeanette Kindeland
E-post: This is a mailto link

Välkommen till Eriksmåla Ridklubb!

Vill du bli medlem?

 

Vägbeskrivning

 

E-post: This is a mailto link  

 

 

Gilla oss på Facebook!

 

 

 

Postadress:
Eriksmåla RK - Ridsport
Lidahult
36193 Broakulla

Kontakt:
Tel: 047141090
E-post: info@eriksmalaridklu...

Se all info