Hoppa till sidans innehåll

Tävlande för ERK


 
Madeleine Wickström
Madeleine W
Foto: Privat

Jag heter Madeleine och har tränat och tävlat i voltige sedan 2016. För mig började min resa inom sporten när jag var runt 7 år gammal. Då tränade jag voltige under 1-2 år och var då det roligaste jag visste. Efter många års uppehåll, när jag var 26 år gammal, hittade jag tillbaka till sporten som vuxen och blev fast igen. Min resa har inte alltid varit lätt. Den har varit kantat av klubbyten och det eviga sökandet efter lämplig häst. För bra voltigehästar växer inte på träd och i takt med att voltigören blir duktigare behövs även bra hästar tränas upp. En bra voltigehäst på hög nivå ska inte bara tåla allt liv runtomkring utan den behöver också vara välutbildad med en bra galopp som samtidigt är lätt för voltigören att voltigera i. Förutom en bra häst krävs även ett gediget arbete med träning som inte sker på hästen utan på gymmet och trähäst. Jag tränar idag 6 dagar i veckan där främst två dagar i veckan består av hästträning eller med min galopperande hästsimulator. Hästsimulatorn simulerar hästens galopp och ökar på så sätt möjligheten att öva sina övningar när hästen behöver vila. Som ni kan läsa är hästens välmående otroligt viktigt för mig, men även att jag håller mig frisk och skadefri. Och det är den träningsfilosofin som jag bygger upp min träning efter tillsammans med tränare Ellen Jönsson som jag tränar med online varje vecka. Idag tävlar jag i svår klass individuell, vilket är den svåraste klassen man kan tävla i som individuell senior. Målet i år är att kvala till SM 2022 och jag kommer även att åka på en internationell tävling under sommaren på Flyinge Kungsgård. Där kommer jag att starta i klassen CVI 1* individual senior för att försöka kvala till CVI 2*. Hästen jag tävlar på just nu heter Parko och är en Fredriksborgare som bor i Danmark, vilket innebär en de resor för att jag ska kunna träna och tävla med honom. Han linförs av Trine Staalsø som har lång erfarenhet av linföring, voltige och att träna upp hållbara voltigehästar som går på lösdrift och barfota. 

 

Förutom att jag är tränare till mig själv, tränar jag en grupp unga voltigörer två gånger i veckan med hjälp av bl.a. min simulator inom föreningen Freemotion IK i Kalmar. Utöver det hjälper jag ungefär varannan vecka till som tränare i Eriksmålas voltigegrupp. 

 

Bland mina tävlingsframgångar är några SM-guld i skritt (som individuell och i lag) från 2016 och 2017, en silvermedalj i Sydserien som individuell senior utan teknisk kür (i galopp) från 2019 och så har jag fått flera placeringar på galopperande trähästtävlingar under 2020 och 2022. Jag har även deltagit på uppvisning på Kalmar Horse Show tre gånger, en gång på Ride against Cancer och en gång på Superhelgen på Ridklubben Udden. 

.
.
.
.
.
Meja Eriksson
.
.
Louisa Karlsson
.
.
Julia Svensson
.
.
Carina Dietrichsson
.
.
Ebba Jansson
 
.
.
Elvira Jansson
 
.
Filippa Rubin
.
.
Karolina Blomkvist
Foto: Jenny Franzén
.
.
Veronika Jansson
Jag heter Veronika och är född 1999. Jag tävlar familjens häst som heter Cashew (SWB) i både dressyr och i hoppning. Cashew är född 2004 och han står uppstallad på ridskolan. 
Foto: Jenny Franzén
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Jeanette Kindeland
Mitt namn är Jeanette och jag är född 1979. Jag började rida när jag var 8 år och min favoritgren är hoppning. Mina hästar heter Cherie Magi född 2005 och Call Me Quick född 2015.
.
Moa Svensson
Mitt namn är Moa Svensson och jag är född 2003. Jag har ridit sedan jag var 6år och tävlar idag i både hoppning och dressyr med min d-ponny Dusty Grey. Dusty Grey är född 2010 och jag har snart varit ägare till han i 6år.
.
.
Filippa Kindeland
Jag heter Filippa Kindeland och är född 2003. Jag har ridit sedan jag var pytte liten och tycker bäst om hoppning. Min ponny heter Hembys Kasper och är född 1994.
Foto: Jenny Franzén
.
.
Ann-Sofie Sjöndin
.
.
Alma Kennemar
.
.
Ellen Kennemar
.
.
Izabelle Lidberg
.
.
Wilma Juntorp
.
.
Mikaela Johansson
.
.
Jessica Jeansson
Jessica Jeansson, född 1987, började rida när jag var runt 6 år. Min häst heter Escania's Phoenix Gold (Nixon) och jag tävlar dressyr och WE, på riksutställningen tävlar vi även i westernklasser. Nixon är en morganhäst född 2010.
Foto: Ida Käck
.
.
Emilia Lidberg
Namn på häst: Kulltorps Kaliber
Född:2008
Favoritgren:Hoppning
Vi är ett väldigt samarbetat team! Vi har som mål att iallafall kunna hoppa LA i slutändan men helst
att kunna kanske hoppa MSV klasserna hade ju också varit kul.
.
.
Anna Sofie Bech
Jag är född 2002 år och min ponny heter Little Hotspur och är född 2008. Vi tävlar i hoppning då vi båda tycker det är roligast! Målet med honom är såklart att utvecklas uppåt i klasserna.
Foto: Jenny Franzén 
.
.
Isabella Engman
Jag heter Isabella och är född 2000. Jag har ridit sedan jag var 4 år och min favoritgren är hoppning. Min häst heter Zandor och är född 2004.
.
.
.
.
Uppdaterad: 30 AUG 2018 22:27 Skribent: Jenny Franzén/Catherine Johansson

Välkommen till Eriksmåla Ridklubb!

Vill du bli medlem?

 

Vägbeskrivning

 

E-post: This is a mailto link  

 

 

Gilla oss på Facebook!

 

 

 

Postadress:
Eriksmåla RK - Ridsport
Lidahult
36193 Broakulla

Kontakt:
Tel: 047141090
E-post: info@eriksmalaridklu...

Se all info