Information till dig som ska ha stalljour

Information om stalljour

Stalljouren ingår för alla som rider från ca nivå 4 och uppåt, samt i träningsgrupperna där skolhästarna ingår.

Ni är delaktiga i skolhästarnas skötsel och får på så sätt kännedom om hästens dagliga vård.

Stalljouren berör skolans hästar.

För dig som är handledare:

Handledarna är alltid minst 18 år och har ridit under en längre tid.

Du ansvarar under dagen för att listan följs och alla uppgifter bli gjorda.

Du ser till att stalljouren går säkert till och du sköter in- och utsläpp tillsammans med privathästjouren.

Handledaren har alltid möjlighet att ringa till någon ur personalen om någonting är oklart. Om du blir sjuk eller får förhinder byter du med någon annan handledare.

När din kontaktperson ringt dig senast onsdagen den veckan ni har jour ringer du till klubben och meddelar att alla blivit kontaktade.

TIPS: Skriv upp lite telefonnummer som du har hemma eller se på hemsidan där jourschemat med namn och telefonnummer finns!

Blir du akut sjuk ringer du till Gunilla 0722 247306 eller

Jeanette 0731 509927

För dig som är 14 år och äldre:

Nu kan du vara med på alla arbetsuppgifter som förekommer i stalljouren.

Du får även vara med vid hästhanteringen.

Du är nu med hela dagen.

Blir du sjuk eller får förhinder byter du med någon annan.

Blir du akut sjuk ringer du till din handledare!

För dig som är under 14 år:

Du kommer att få hjälpa till med samtliga saker i stallet förutom själva hästhanteringen (att leda till hagar etc.).

Blir du akut sjuk så meddelar du din handledare!

Skriv sedan upp dig på ett annat datum så du får möjlighet att vara med en annan gång. Detta är en viktig del i din utbildning.

För dig som är kontaktperson:

Du ringer upp alla som ska vara med i jouren den dagen som du är uppsatt på även till din handledare senast onsdag den veckan du har jour!

TILL ALLA:

Som medlem i Eriksmåla Ridklubb är Ni alla hästägare till klubbens hästar.

Vi tar nu ett gemensamt ansvar för deras skötsel. Samtidigt får alla ta del av vad hästen behöver för skötsel varje dag.

För hästarnas skull är det väldigt viktigt att alla kommer i rätt tid på sin dag eller byter med någon annan i fall man får förhinder. Tänk på att byta med någon med samma uppgift som dig, handledare byter med annan handledare osv.

Vi börjar dagen kl 7.30

Ni samlas i huvudentrén.

Kom i oömma kläder och medtag egen matsäck då det behövs förtäring under dagen. Micro och kylskåp finns att använda.

Hemgång:

ca kl 13.00.

Du som är under 14 år slutar kl 11.00

Vi hoppas och tror att det ska vara en rolig och lärorik dag! Njut av hästar, gemenskap och möjligheten att få träffa andra ryttare från ridskolan

Eriksmåla Ridklubb

Uppdaterad: 19 SEP 2021 14:24 Skribent: Jeanette Kindeland