Information stalljour

Informerar om stalljouren/hästkunskap

Stalljouren ingår för alla som rider från ca grupp B/C och uppåt, samt träningsgrupperna där skolhästarna ingår.

Ni får vara delaktiga i skolhästarnas skötsel och får på så sätt kännedom om hästens dagliga vård.

Stalljouren berör skolans hästar.

För dig som är handledare:

Handledarna är alltid minst 18 år och har ridit under en längre tid.

Man ansvarar under dagen för att listan följs, alla uppgifter bli gjorda. Ser till att det går säkert till och sköter in och utsläpp tillsammans med privathästskötaren.

Handledaren har alltid möjlighet att ringa till någon ur personalen om någonting är oklart. Om du blir sjuk eller får förhinder byter du med någon annan handledare.

NYTT: När din kontakt person ringt dig senast onsdagen den veckan ni har jour ringer du till klubben och meddelar att alla blivit kontaktade.

TIPS: Skriv upp lite telefonnummer som du har hemma eller se på hemsidan där jourschemat med namn och telefon nummer finns!

Blir du akut sjuk ringer du till Gunilla eller Jeanette!

För dig som är under 14 år:

Du kommer att få hjälpa till med samtliga saker i stallet förutom själva hästhanteringen.

Blir du sjuk så meddelar du till stalltelefonen 0471/41090 och din handledare.

Skriv sedan upp dig på ett annat datum så du får möjlighet att vara med en annan gång.

För dig som är kontaktperson:

Ni ringer upp alla som ska vara med i jouren den dagen som du är uppsatt på även till din handledare senast onsdag den veckan du har jour!

Du får gärna låna stalltelefonen när du är i stallet och rider för att ta kontakt.

TILL ALLA:

Som medlem i Eriksmåla Ridklubb är Ni alla hästägare till klubbens hästar.

Vi tar nu ett gemensamt ansvar för deras skötsel. Samtidigt får alla ta del av vad hästen behöver för skötsel varje dag.

För hästarnas skull är det väldigt viktigt att alla kommer i rätt tid på

sin dag eller byter med någon annan i fall man får förhinder.

Sisu listor och aktivitetsstödslistor skall fyllas i för varje dag. Hjälp handledaren med att ha era personuppgifter med er.

Vi börjar dagen kl 7.30

Ni samlas utanför dörren till stallet som är vid personalingången.

Kom i oömma kläder och medtag egen matsäck då det behövs lite förtäring under dagen.

Hemgång:

Nytt: 12.00 lördag och söndagar. Handledaren återkommer till insläppet lördagar kl 15.30 och söndagar kl 13.30.

( läs ovan om det står något annat under din åldersgrupp!)

Vi hoppas och tror att det ska vara en rolig och givande dag både kunskapsmässigt med gemenskapen att få träffa fler ryttare på ridskolan

Eriksmåla Ridklubb

Uppdaterad: 04 FEB 2019 14:29 Skribent: Jenny Berggren Franzén