Datum för vårterminen 2024 8/1 – 16/6

Teorivecka 28/3- 3/4 för alla grupper från Nivå 3

Som medlem i klubben:

    • Vill vi alltid vara goda förebilder
    • Hälsar vi vänligt på alla vi möter på vår anläggning.
    • Hjälper vi varandra i stall och ridhus
    • Sätter vi hästens välbefinnande i centrum
    • Är vi noga med säkerheten i vårt hanterande av hästar
    • Styrs vi av Ridsportens Ledstjärnor

Som medlem är man försäkrad i Folksam under hela sin vistelse i stallet!

Eriksmåla Ridklubb är en Rökfri anläggning. Rökare hänvisas utanför anläggningens område.

Lämplig ridutrustning:

På ridskolan finns ridhjälm och skyddsväst att låna utan kostnad. Hjälm används vid all ridning. Hjälm används även vid all hästhantering av alla under 14 år. Alla ryttare under 18 år ska även vara utrustade med skyddsväst vid ridning. Tänk på att västen ska sitta så nära kroppen som möjligt!

Vi rekommenderar ridstövlar eller skor med shortchaps för en säkrare och bättre ridning. För nybörjare går det självklart bra med vanliga lite grövre skor eller stövlar, gärna med klack. Ej sandaler eller tofflor!

Långt hår ser vi gärna uppsatt så det inte hamnar i ansiktet. Lämpligast är även tröja med ärm, ej linne, för att skydda huden så mycket som möjligt.

Som ny elev får du prova på att rida 5 ggr (avgift utgår alltid för dessa gånger). Om man därefter vill fortsätta rida räknas man som inskriven elev hos oss och har en abonnemangsplats. Du förbinder dig att betala de fakturor som avser dina aktiviteter hos oss.

Avgifter:
Betalas alltid via faktura som skickas med mejl, faktureringsavgift 20 kr tillkommer.(Meddela er instruktör om ni önskar få faktura på annat vis.)

Vid påminnelse tillkommer en extra avgift på 45: –
Behöver du dela upp betalningen går detta bra, gör en första delbetalning innan förfallodatum så skickar vi ingen påminnelse. Hela beloppet för båda fakturorna ska vara betald vid terminens slut. Om du har obetald faktura får du ej rida nästkommande termin

Du har alltid möjlighet att avsluta ditt abonnemang hos oss. Du kan säga upp din plats vid 4 olika tillfällen,

    • 20 maj, inför betalningsperiod 1 (höstterminens första 10 gånger).
    • 1 september, inför betalningsperiod 2 (resterande del av höstterminen).
    • 1 december, inför betalningsperiod 3 (vårterminens första 12 gånger).
    • 1 mars, inför betalningsperiod 4 (resterande del av vårterminen).

Så här går det till:

    • Lämna in en skriftlig avanmälan senast inför kommande betalningsperiod.
    • Ingen återbetalning görs.

Avanmälan görs skriftligt. Detta är för att inga missförstånd ska kunna uppstå + att vi gärna vill följa upp orsaken till varför ni avslutar Er ridning hos oss.
På detta sätt hoppas vi på att bli en ännu bättre ridskola.

Blankett för avanmälan.

Vid frånvaro.

Om ni någon vecka inte har möjlighet att komma till lektionen kan ni lämna återbud, senast kl 12.00 samma dag (senast kl 8.00 på lördagar).Ni har då möjlighet att rida igen den lektionen vid något annat tillfälle, dock max 2 ggr/termin och endast i mån av plats.

Frånvaro meddelas antingen på telefonsvararen nummer 0471-41090 eller skicka ett meddelande via vår Facebook sida som ni hittar här.

Missad teorilektion tas igen på likvärdig teorilektion.

Vid längre tids sjukdom har du möjlighet att bli sjukskriven. Meddelande om sjukskrivning görs skriftligt via mail till info@eriksmalaridklubb.se, bifoga läkarintyg. Betalning sker som vanligt under sjukskrivningsperioden, avdrag för förlorade lektioner sker vid friskförklarande på nästkommande faktura. Ingen återbetalning görs.

För hästarnas skull meddela ALLTID frånvaro!!

Vår ridutbildning:

Vi utbildar elever från nybörjarstadie till avancerad ridning samt tävlingsryttare.

Alla ridgrupper följer en särskild utbildningsplan som är väl genomarbetad för att uppnå största möjliga utveckling. Att lära sig rida är svårt och helt underbart! Det kan ta olika lång tid att lära sig rida beroende på ålder, fysik, känsla, ambition etc. Därför kan man inte säkert säga hur lång tid de olika nivåerna tar.

Att lära sig rida är som att bygga en pyramid – det blir ingen topp om grunden är dålig. Det går inte att hoppa över något i utbildningen. För att rida krävs mycket tålamod och repetitioner av det du tidigare har lärt dig. Har man möjlighet att rida fler gånger i veckan, vilket är möjligt på alla nivåer, utvecklas man mer och blir en säkrare ryttare.

Vi erbjuder 10 % rabatt på ridavgiften för riddag två!

I nivå 1 börjar man med grundläggande ridning och hästkunskap.

Teori ingår varje vecka i Nivå 1-6

Från och med Nivå 7 och uppåt har du nu kommit så pass långt i din utbildning att du på egen hand klarar av att sköta om ”din” häst innan och efter ridning.

Du finns på plats ca 30 min innan avsatt ridtid för att förbereda hästen i lugn och ro. Prata med den, borsta den ordentligt, sadla och tränsa samt se till att även själv vara klädd i tid till lektionen.

Du tar även hand om efterskötseln av ”din” häst. Hästen ska pysslas om, ryktas och har hästen varit svettig ska den svampas av.

Du sköljer bett och smörjer utrustning och snurrar upp tränsen efter avslutat ridpass. Du mockar även efter ”din” häst.

Läs noga och följ de föreskrifter som står på spiltor och boxar.

Ju lugnare du jobbar i stallet och ju bättre du förbereder dig, ju roligare kommer din ridlektion att vara!

Ta vara på alla teorilektioner som ridskolan erbjuder. Läs gärna hästlitteratur, man kan aldrig lära sig för mycket!

Från Nivå 4 utbildas du även i Stallkunskap. Det innebär att man är med i stalljouren, 3-4 ggr/år, för att sköta om hästarna. Dessa tillfällen kommer att vara på helgerna enligt schema. Eftersom hästarna inte klarar av att ta hand om sig själva är det av största vikt att du inte missar din stalljour.

För dig i Nivå 7-9 ingår en långritt i utbildningspaketet. Uteritten är förlagd till helg eller lov.

För samtliga grupper ingår en tvådagars kurs (intensivutbildning) i utbildningspaketet. Kursen är förlagd under jul- eller sommarlov.

Fullständig information om våra utbildningspaket finns här.

Parkering
Parkering för personbilar sker vid ridbanan. Även om man bara skall hämta eller lämna. Detta för att det ska bli så säkert som möjligt för våra elever och hästar som vistas på anläggningen.

Transporter parkerar du på parkeringen längre ner efter ridbanan. 
Vid vinterväglag finns det sand att använda i den gröna lådan på parkeringen. Sanda ordentligt för att minska halkrisk när era hästar ska i och ur transporten.

Vår policy för god och säker hästhållning:

Vår policy är en viktig del i vår utbildning och i vårt säkerhetsarbete.

Policyn syftar till att sätta hästens välbefinnande i centrum samt att hästhanteringen löses på ett sätt som är säkert för häst och människa.

Det är därför viktigt att samtliga medlemmar har läst igenom och tagit del av vår policy som finns beskriven på hemsidan.
Vi försöker att alltid jobba för att all ridning och skötsel skall vara så säkerhetsmedveten som möjligt.

På ridhusläktaren är det viktigt att man sitter så stilla och lugnt som möjligt, hästar kan uppleva det som hotfullt när häftiga rörelser och ljud kommer uppifrån.

Hundar ska hållas kopplade.

Vi kan inte jobba bort alla skador eller avfallningar, men vi kan hjälpas åt att jobba så säkert som möjligt.