Styrelsen Eriksmåla Ridklubb 2023

I klubbens stadgar står det att ”styrelsens uppgift är att svara för föreningens verksamhet och att tillvarata medlemmarnas intressen”.

För att uppfylla detta träffas vi ungefär en gång i månaden och har styrelsemöte. På dessa diskuterar vi allt som rör klubben, både stort och smått. Har du några frågor eller funderingar kring något som rör klubben eller om du har något du vill att vi tar upp på ett möte, tveka inte att höra av dig till någon av oss i styrelsen. Vi finns här för dig!

Här nedan följer en liten presentation av oss i styrelsen så att du ska veta vilka vi är.

Presentation av styrelsemedlemmar

Malin Ericsson

Malin Ericsson

Ordförande

Tänk att nu sitter jag här som ordförande för denna fantastiska klubb, vilken ära och vilket ansvar. Jag är så tacksam för denna möjlighet. Tänk att jag för 4 år sedan när dottern började rida här stod där i stallgången med ett gäng mer eller mindre förvirrade barn och vuxna. Vi blev mottagna med öppna armar från alla här, det var så underbart. Det är precis den andan jag hoppas att vi alla kan sprida vidare till alla nya och gamla elever. Här är vi tillsammans för vår egen och hästarnas skull oavsett mål med vår ridning.

På dessa fyra år har hela familjen börjat rida här min man, dottern och mellan sonen. Själv är jag mammaledig från min grupp och är hemma med yngsta sonen, men snart är det dags att ta upp lektionsridningen igen. Om jag bara vågar, känns som om hästarna både fysiskt och i mitt huvud har vuxit det året jag varit borta. Tur det finns säkra kort kvar för oss hariga, för det är ju så härligt att rida sen när man övervunnit de där mentala spärrarna.

Mitt mål med jobbet i styrelsen är just detta att sporra fler till att våga. Våga anmäla sig till första ridlektionen någonsin, våga hoppa över det där ruskigt höga hindret, våga hoppa upp i sadeln igen efter ett fall, våga sova över med ungdomssektionen, våga anmäla sig till klubbdressyren eller vad det än tänkas vara som är just din spärr. Jag tror att om vi alla hjälps åt att med öppna sinnen möta varandra i stallgången varje gång så är vi snart många som vågar.

Har du frågor eller andra tankar så haffa mig gärna i stallgången eller skicka iväg ett mail. ordforande@eriksmalaridklubb.se

Sara Klevtun

Sara Klevtun

Vice ordförande

Mitt uppdrag i styrelsen är att jag är vice ordförande och är med i marknadsföringssektionen. Jag har som uppgift att komma med nya förslag och vara en drivande kraft i styrelsearbetet. 

Det roligaste med att vara med i styrelsen är att vi är ett sånt härligt gäng och att jag har fått så många nya vänner. Vi stöttar alltid varandra och man behöver inte ha någon erfarenhet av styrelsearbete det viktigaste är att man känner glädje och lycka för klubben.  

Jag började rida på Eriksmåla Ridklubb som barn men hade ett uppehåll under tonåren och började rida igen som vuxen.

Jag rider nu i en dressyrgrupp på torsdagarna för Gunilla Stånggren, där är vi ett härligt gäng i många olika generationer. I denna grupp har vi alltid roligt allt från stallgången och under ridpasset. 

Hela min familj delar hästintresset då vi har hästar hemma på föräldragården. Eriksmåla Ridklubb är en familjär ridklubb där man umgås och träffas i olika generationer och ständigt får nya vänner. 

Kontakt: sara.klevtun@hotmail.com

Ann-Sofie Nylander

Ann-Sofie Nylander

Kassör

Jag som tycker siffror är både roliga och viktiga ur ett verksamhetsperspektiv kan som kassör i Eriksmåla ridklubb bidra med ideellt arbete som kanske inte syns i stallet men som är viktigt för en hållbar verksamhet. Tack vare nyfikna styrelsemedlemmar som vågar fråga har vi gott utbyte av de ekonomiska rapporter som vi har till varje styrelsemöte. Vi vågar tillsammans prata ekonomi, fatta ekonomiska beslut och planerar för en hållbar ekonomi över tid.


Jag har min tid i stallet och till häst på tisdagskvällar, mitt andrum från vardagen och många goda skratt har det varit genom åren. Rider för motion, träning och för att då och då gå utanför min comfort zone. Njuter lika mycket av tiden i stallet som i ridhuset och nära våra fyrbenta vänner.

Kontakt: kassor@eriksmalaridklubb.se

Monica Björnlund

Monica Björnlund

Ledamot och sekreterare

Det roligaste med att sitta i styrelsen är arbetet med föreningsutveckling och att få vara delaktig i en så fin klubb och ridskoleverksamhet.

Jag kom till Eriksmåla ridklubb 2009 då min dotter ville börja rida. Då hade jag varit utan hästar sedan 1999 och hade inga planer på att börja igen. Men så fel jag hade, nu 14 år och ett antal ponny och hästar senare är vi fortfarande kvar. Både min dotter och jag rider på lektion, vi har två egna hästar uppstallade på klubben och vi är verksamma i föreningen. Enligt mig finns inget bättre ställe att vara på än i stallet och på Eriksmåla ridklubb finns så många härliga människor och hästar – det är här jag samlar energi.

Kontakt: monica.bjornlund@emmaboda.se

Carina Wilhelmsson

Carina Wilhelmsson

Ledmot

Sonny Kjellander

Sonny Kjellander

Ledamot

Jag försöker representera anläggningssektionen i styrelsen. Jag bor nära Lidahult i byn Humlebäck och är pensionär, så jag kan i regel komma upp med kort varsel om någon behöver hjälp med något på anläggningen som jag kan vara behjälplig med.
Jag har en dotter Thilda som har pararidning i Lidahult varje tisdag. Jag gillar djur och natur och inspireras av gemenskapen i klubben, sektionen och styrelsen, att förverkliga de uppsatta målen och att se klubben utvecklas och vara en attraktiv och välmående klubb är också en inspirationskälla.
Jag vill värna om den svenska traditionen med föreningslivet och de ideella insatserna som betyder så mycket för så många. Och delad glädje är ju dubbel glädje.

Kontakt: sonny.kjellander@icloud.com

Suppleanter

Tanja Ojaniemi

Tanja Ojaniemi

Suppleant

Bild och presentation saknas

Wilma Fransson

Wilma Fransson

Suppleant

Bild och presentation saknas